Gefeliciteerd Serena e Carlo!

24 January 2024 by
Gefeliciteerd Serena e Carlo!
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé
| No comments yet

Trattoria del Pescatore (sinds 1947)

Bekroond als beste restaurant in Umbrië!

Als je al meer dan 20 jaar ergens woont, werkt en leeft maak je natuurlijk vrienden.

Ik heb het gevoel dat ik de laatste jaren ook meer behoefte heb om die vrienden met meer regelmaat te zien en samen me hun te genieten van het leven.  

En hoe beter genieten van vrienden en het leven dan op een avondje uit op restaurant bij... vrienden... Zij moeten dan wel werken want de vrienden waarover ik het heb zijn Serena en Carlo, eigenaars en drijvende kracht achter "Trattoria del Pescatore" in Passignano sul Trasimeno.

Trattoria del pescatore

Ondertussen al zo'n 10 jaar één van mijn favoriete eetplaatsen in Italië.  Een plaats die ik dan ook gretig aanraadt aan onze gasten die een daguitstap maken naar het Trasimeense meer.

Niet alleen het eten is er uitstekend, de sfeer, het kader, Serena en Carlo... Ik zeg het vaak: "de sfeer bij la Trattoria del Pescatore doet me altijd denken aan de film "Il Postino" - trouwens een coproductie Italië, Frankrijk en, jawel, België! - met ongelooflijke interpretaties van Massimo Troisi, Maria Grazia Cucinotta, twee schitterende Italiaanse acteurs, en Philippe Noiret. Net zoals la Trattoria del Pescatore kan ik de film ten sterkste aanraden!

Il Postino

Het heeft iets dat ik niet kan vatten en dus ook moeilijk beschrijven.  Ik wordt vanzelf gewoon gelukkig zodra ik het pleintje met de tafeltjes gedekt met de typische rood-wit geblokte tafellakens, overdekt met wijnranken, liefst té warm weer en amper dan niet helemaal geen gsm-ontvangst.  Een omhelzing met Carlo - Serena is wat gereserveerder, damn - een babbeltje, een glas lokale, witte wijn (ook al ben ik geen fan van witte, hier is het mijns inziens een must, er komt bovendien straks vis!)... Dat heerlijke vakantiegevoel dat noch kop noch staart heeft en geen specifieke oorzaak, gewoon doelloos en grenzeloos genieten...

Carlo is Carlo - al beweren sommigen dat hij eigenlijk Andrea Pirlo incognito is - die moet je zelf beleven, het personeel is efficiënt, de kokkinnen uitstekend, de locatie betoverend, de wijn dronksmakend, het eten "Il gambero Rosso" (Italiaanse Michelin-achtige gids) waardig.

Alles het eten is er van uitstekende kwaliteit maar smaken verschillen uiteraard.  Mijn favoriete gangen zijn dan ook niet noodzakelijk de uwe, maar ik ga ze ter vervollediging van mijn schrijven toch even opnoemen:

  • Antipasto: Crochette di Regina (koninginkroketten)
  • Primo: Ravioli di Carpa al burro fuso e fagiolina (Karperravioli met gesmolten boter en sperziebonen)Trattoria del Pescatore
  • Secondo: Filetto di Persico alla brace (Gegrilde baarsfilet)Trattoria del Pescatore
  • Dolce (ik eet meestal geen dessert maar als het echt niet anders kan...): Tortino al cioccolato (chocoladetaart)Trattoria del Pescatore

En uiteraard is, wat mij betreft, geen enkel diner volledig zonder een espresso!

Enfin, swat, ik wel bij deze la "Trattoria del Pescatore" dan ook van harte feliciteren met deze dik verdiende prijs!

Trattoria del Pescatore

Keep smiling
Pax et Bonum

Trattoria del Pescatore

Reserveren is een must!

Via San Bernardino, 5
06065 Passignano sul Trasimeno PG
 www.delpescatore.com
+39(0)75 829 60 63


Gefeliciteerd Serena e Carlo!
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé 24 January 2024
Share this post
Labels
ARCHIEF
Sign in to leave a comment