Enjoying a moment before we go to work!

Een wandeling door onze olijfboomgaard, velden en bos. Het doet wonderen!
16 december 2023 in
Enjoying a moment before we go to work!
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé
| Nog geen reacties

En zo...

...maak ik 's ochtends vaak een korte of minder korte wandeling voor we aan het werk gaan.


De vorige dagen heb ik vele uren doorgebracht in het verwarmingslokaal.  Er liep iets mis en toen ik eindelijk vond waarom (een onnozel draadje los) begaf één van de 2 pompen van de pellet-boiler het... 

Ach, ik heb toch niets anders (...) te doen dus ik zal het maar weer zelf doen. Zo gezegd, zo gedaan en de nieuwe pomp gaf al snel veel betere resultaten qua warm water en verwarming. 

De boiler vervingen we pas vrij recent in 2018.  De oude allesbrander stond drie jaar later echter nog altijd te wachten om opgehaald te worden door mijn vriend en loonwerker Maurizio, Maurì voor de vrienden.  Door wat tegenslag, zijn werkplaats brandde af en een koe brak zijn bovenbeen en knie (no joke), werd dat ophalen echter altijd uitgesteld.  


Nu ik het hele verwarmingslokaal in orde wilde zetten, ik was nu toch bezig, belde ik hem op en drong aan dat hij met zijn tractor langs zou komen om het enorm zware ding op te laden.  Ik had wat hulp ingeroepen en we gingen aan het werk om het te verschuiven naar de uitgang.  Een koord rond de basis verbonden aan zijn tractor kregen we het beetje bij beetje buiten, echter niet zonder mijn hand te verpletteren maar geen nood, het is alweer bijna helemaal genezen. 

Er waren nog wat buiten werking gestelde buizen en bedrading verbonden aan "da spel" die ik ontkoppelde voor we het verplaatste.  Het was pas toen Maurì alweer lang weg was en ik met de stevige borstel schoonmaakte dat ik zag dat de "computer" aangaf dat er iets niet werkte... Een sonde gaf een "error"... Shit... 

Mijn Belgische frank viel vrij snel want ik had ook een sonde ontkoppeld van de oude allesbrander er logischer wijze vanuit gaande dat die al die jaren niets meer had gedaan.  Mijn logica bleek juist, maar die sonde was dus wel nog in werking in de nieuwe setup, foutje van de installateurs van de nieuwe pellet brander.  

Gelukkig kom ik rekenen op de samenwerking van op afstand van Tonino, Tonino voor de vrienden.  Een technicus van Consolar, de makers van de computer die heel het systeem controleert.

Het bleek dus dat het hele gedoe al die jaren niet optimaal functioneerde.  Dat kon ook niet anders want die sonde deed niets anders dan luchttemperatuur meten terwijl die eigenlijk één van de "puffers" moest controleren.  Het is een wonder dat we al die jaren warm water en verwarming hadden, doch, met een te hoog verbruik, terwijl dat verbruik wel drastisch lager lag dan met het vorige systeem.

Alles in orde gebracht dankzij Tonino's, Tonino voor de vrienden, ongelooflijke beschikbaarheid (hij zal me vervloekt hebben na zo'n 30 berichtjes over en weer) en na drie dagen testen en controleren weten we dat het nu allemaal perfect werkt, veel efficiënter en nog zuiniger. 

Laat de winter maar komen!  Ah, de winter is er al... Ijzige wind waait, ah ja wat anders, al een paar dagen stevig door de vallei en de bergen.  Vorige nacht werden we een paar keer letterlijk wakker geblazen door rukwinden die we in al die jaren zelden zagen.

Alez, 't is weekend, ik wacht tot de wind gaat liggen en dat ga ik verder mij garage uitmesten!

Keep smiling 
Pax et Bonum

Enjoying a moment before we go to work!
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé 16 december 2023
Deel deze post
ARCHIEF
Aanmelden om een reactie achter te laten