Vliegensvlug, zware armen en groen gras

En totale stilte en rust
23 maart 2024 in
Vliegensvlug, zware armen en groen gras
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé
| Nog geen reacties

Donderdag besteld, vrijdag geleverd...

...en gemonteerd!

Ik hoor soms zeggen dat het toch allemaal niet zo vlot loopt in Italië.  Och, dat klopt soms wel, maar eigenlijk niet zo vaak.

Ik bestelde donderdag namiddag een nieuwe motor voor mijn serieus grasmasjien, en gisterenmiddag werd die al geleverd.  Mijn plan was verder werken aan de schuifaf waar ik gisterenvoormiddag al een heel eind mee was gekomen, ik had zelf ook helemaal niet gedacht dat de Briggs en ook Stratton 850E er zo snel zou zijn. Erg vond ik het niet, mijn armen waren al zwaar van het uren schuren... New & Old

Gezien de nu al snelle groei van groen gras gaf ik dan ook de voorkeur aan het monteren van die nieuwe motor.  Na een beetje (veel) miljaardenondedju en kalveren van Moses was de klus klaar, mijn handen zwart en naar het schijnt ook een beetje mijn bakkes, maar de motor startte meteen en alles op mijn grasafdoener werkte perfect.

Het was al schemerdonker ondertussen, toch nog een uurtje testen, goedgekeurd, meer nog, de motor is veel stiller dan de vorige.  Het is dan ook de nieuwere versie die voldoet aan de nieuwe normen.  Verbruik is ook minder, dat heeft echter te maken met de fabrieksinstellingen: om te voldoen aan de EU normen verlagen ze gewoon de toeren.  Dat maakt het masjien ook trager dus uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, ik kan wat trager ook wel verdragen. 


Vanochtend vroeg, nadat ik de kippen rond 5.30 had losgelaten, stond ik als ne kleine te springen (niet echt hoor, te popelen misschien wel) om verder gras te maaien.  Het gros is gedaan, ik mocht dan ook stoppen van Lori want ik moet haar om 14 precies en exact bij mijn jongste afzetten, vandaar trekt de hele bende madammen (zie vorig artikel) dan naar de luchthaven van Perugia voor een weekendje Malta.

"Alez, ik ben dan 2 dagen vrij als een vogel" dacht ik dan, dat was buiten het lijstje werkjes "af te werken" dat ik daarnet op mijn bureau vond gerekend... 

Ach, het is weekend, ik mag op halve kracht werken, een Italiaanse pilsje met laag alcohol gehalte kan geen kwaad.

Keep smiling
Pax et Bonum

Vliegensvlug, zware armen en groen gras
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé 23 maart 2024
Deel deze post
Labels
ARCHIEF
Aanmelden om een reactie achter te laten