Vaderkesdag en wilde groenten

En eindelijk een diner met mijn dochters... en aanhang...
20 maart 2024 in
Vaderkesdag en wilde groenten
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé
| Nog geen reacties

In de rapte...

...want na vaderkesdag mag papa straks de tuin van één van de dochters gaan onderhouden.

De lente doet stilaan haar intrede.  De afwisseling regen en al redelijk warme zon zorgt ervoor dat de lente, voorlopig, veel vroeger haar intrede doet.  Dat wil zeggen veel gras afrijden, bovenop de olijfbomen al veel snoeiwerk in onze tuin en daar komt nog eens de tuin van Loredana's ouderlijk huis bij waar mijn jongste met haar, wie weet, toekomstige leeft. Die werken beiden dus een tuin onderhouden is... teveel werk...

Uiteraard doe ik dat graag en met plezier en vanavond wordt ik daarenboven beloond met een diner met al mijn madammen en aanhang. Ik zijnde de aanhang van de moeder van al die madammen.

Enfin, swat, gisteren haalde Loredana haar mes boven en na een kwartiertje in de velden kwam ze terug met een zak vol "wilde kruiden".  Na die degelijk te hebben gewassen gingen ze de pan in met olijfolie, look en peperoncino, het resultaat was... euh... pikant en vree lekker! 


We zullen niet omkomen van de honger, de velden staan vol wilde kruiden, of wilde groenten.  Een heel hoge voedingswaarde hebben die niet, maar in combinatie met onze zelf gekweekte groeten en de verse eieren van de kippen helpen die ons gezond te eten en te vermijden al teveel zaken in de supermarkt te kopen.  Ik kan me trouwens niet eens ons laatste bezoek aan een supermarkt herinneren, maar ik kan me dan ook niet herinneren wat ik een uur geleden gedaan heb... 

Voilà, ik ga nu mijn vree groot grasmasjien en de bosmaaier inladen, een paar snoeischaren en een haagschaar en dan gaat het de berg af richting dochter.

Keep smiling
Pax et Bonum

Vaderkesdag en wilde groenten
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé 20 maart 2024
Deel deze post
ARCHIEF
Aanmelden om een reactie achter te laten