Terug van nooit weggeweest...

En nog verstrooider dan ooit tevoren ​...
21 mei 2024 in
Terug van nooit weggeweest...
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé
| Nog geen reacties

Alleen de natuur kan ons, of tenminste mij, redden

Ik weet het, ik kom mijn belofte niet na, ten minste een post per week...  Ik zoek geen excuses en ik ga ook niet de redenen daarvoor nu uitleggen.

Dit is een moeilijke post want ik kan uit respect niet zeggen waarom er zo weinig nieuws komt vanuit La Vallata.

Laat ons zeggen dat mijn gedachten ergens anders op staan, zonder La Vallata te verloochenen welteverstaan, maar posts schrijven, daar heb ik niet te vaak zin in op dit moment.

Nee, we hebben niet verkocht, die kogel is door de kerk en daar veranderd niets aan. Nee we stoppen niet, we willen doorgaan, nog zeker "7 jaren lang".  De service blijft voorlopig dezelfde, ontbijt in voor- en najaar (niet in juli en augustus maar we voorzien dan wel nog altijd gewoon elke ochtend vers brood), 4x avondeten per week. Doch... Qua avondeten kan er soms een avond "uit de boot vallen" al zullen we ons uiterste best doen dat te vermijden.

De gasten die we dit seizoen ontvangen zullen het allemaal wel van mij horen.

We zijn ondertussen ook al druk bezig geweest met Italiaanse gasten in april en Belgische gasten in mei.  De laatsten zijn gisteren vertrokken daar we volgend weekend in België zijn voor het trouwfeest van mijn nicht, iets waar ik, raar maar waar want ik hou niet van trouwfeesten, heel erg naar uitkijk. 

Ik heb ook heel veel, nog veel meer nog dan normaal, tijd toegewijd aan de natuur, in de vorm van groot onderhoud.  Ondanks pijntjes hier en daar heb ik ieder jaar nog meer nood aan het werk tussen het groen.  Bos-maaien met een grote hoofdletter, snoeien, hout kappen, gras maaien, enz. Ik kan er niet genoeg van krijgen, het geeft mij, ondanks de meestal lawaaierige machines, rust.  De natuur is meditatie, zet mijn zinnen terug op hun plaats, misschien moet ik hier natuurtherapie beginnen, dat zou veel mensen deugt doen!


Ik wil in deze periode ook veel meer tijd doorbrengen met dochters, vrouw en familie en meer tijd nemen voor mezelf, ook al is dat tussendoor.


Nog altijd op zoek naar de juiste machines om ons werk lichter en sneller te maken, dat is meer tijd voor bovenstaande en ook voor de gasten.

Volgende week komt er naar alle waarschijnlijkheid ook het eerste nieuw speelgoedje (niet echt, duur en onveilig voor kinderen, als dat maar goed komt voor een speelvogel als ik), dat zal alvast heel wat tijd vrijmaken, vooral in een deze periode waarin gras en alle andere natuur zienderogen groeit.

Ik ga het hier bij houden, no worries, alles komt goed!

Keep smiling
Pax et Bonum

Terug van nooit weggeweest...
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé 21 mei 2024
Deel deze post
Labels
ARCHIEF
Aanmelden om een reactie achter te laten