Ik dacht dat het al zondag was...

Tot iemand mij erop wees dat het nog maar zaterdag is...
9 maart 2024 in
Ik dacht dat het al zondag was...
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé
| Nog geen reacties

Niet dat dat veel verschil maakt

Alle dagen zijn voor ons min of meer hetzelfde dus of het nu maandag of zaterdag is (wat het vandaag dus blijkbaar is) maakt niet veel verschil.

Zeker nu we begonnen zijn met de voorbereidingen voor seizoen 21, het is te zeggen, als het weer het toelaat.  We hebben net een paar schitterende dagen achter de rug en hebben goed kunnen doorwerken.  Terwijl Loredana vooral olijfbomen gesnoeid heeft ging mijn prioriteit uit naar het schoonmaken van de zone rond de moestuin en het verwerken van ongeveer 30m³ oud snoeisel zodat ik me, nu dat dat klaar is, ook kan toeleggen op het snoeien van de olijfbomen.


Dat moet deze maand nog gedaan zijn zodat ze klaar zijn voor de bloei begint.  Ruim 250 stuks. Gelukkig zijn de meesten in een handomdraai klaar, een half uurtje per boom, de "oude garde", zo'n 50-tal, daar ben je al snel een dik uur mee bezig. 


Gisterenavond begon het weer stevig te regenen en dat duurde heel de nacht.  Alles ligt nu kleddernat met het gevolg dat we buiten weinig kunnen doen.  Ik profiteer er dan maar van om wat materiaal voor het maken van de schuifaf te gaan halen, even te stoppen bij mijn jongste om ze te pesten en wat boodschappen te doen. 

En dan zet ik er voor vandaag een punt achter.  Wat lui zijn kan geen kwaad ook al omdat mijn schouder maar niet wil bijdraaien ondanks de wel heel degelijke therapie die mijn nekklachten wel sterk hebben verminderd.  De vochtige dagen zitten daar natuurlijk ook voor iets tussen, geef mij maar een warme lente en een hete zomer!

Voilà, ik hou het kort want ik zie dat mijn laatste post een pak minder werd gelezen.  Misschien niet al te interessant?

Ik denk dat ik nog eens een sterk politiek geladen post ga schrijven want er loopt heel wat serieus mis daarboven in die ivoren toren van de EU psychopaten... 

Ah ja, ik maak nog wat publiciteit voor "Lemon Soda", beste limonade op de markt, 100% Italiaans, geen bewaarmiddelen, enkel Siciliaanse citroenen.  Dat het daarom nog niet goed is voor de gezondheid is waar, maar ik moest al stoppen met wijn, één zonde moet er toch nog zijn... Het is niet waar hoor, ik maak geen reclame tenzij ze daar bij Crodo iets willen voor geven natuurlijk.  Ik had gewoon een hongertje rond 10u en ben dan maar naar de bar gewandeld voor een "Treccina" met amandel-crème en walnoten, lekker om dat aan te vullen met Lemon Soda!


Keep smiling
Pax et bonum

Ik dacht dat het al zondag was...
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé 9 maart 2024
Deel deze post
ARCHIEF
Aanmelden om een reactie achter te laten