Hout voor nu en later

Voor de warmte, voor de fameuze barbecues
1 februari 2024 in
Hout voor nu en later
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé
| Nog geen reacties

Ik kap (er niet mee)!

Na bijna 3 weken weinig of geen fysiek te hebben kunnen (mogen) doen ben ik gisteren weer gezellig aan het kappen gegaan.  Kappen is tegenwoordig kettingzagen uiteraard, makkelijker, doch, veel luidruchtiger en niet zo schitterend goed voor hernia's.

La Vallata Umbrië

Ik heb er toch van genoten in een bijna lente sfeer.  Volle zon, lekker warm, wolkeloze hemel en een zalige stilte, tussen het kappen door dan. 

Het hout zal nog een dienen voor het beetje verwarmen met de "ouwe stoof" want echt koud is het dus niet, de rest zal dienen voor heugelijke BBQ-avonden tijdens het seizoen.

Vanochtend gaat het richting "Speciale" technische controle met onze eerste Panda, de fameuze tractor 750 "Young" (1991), die mijn oudste een beetje gedeukt heeft en wat werk nodig had, meer dan wat, om haar (niet mijn dochter, de Panda) weer straat-waardig te maken.
Dat is nu eindelijk gelukt en straks zullen we weten of ze weer de weg op mag.  Spannend, een beetje een examen-gevoel al moet ik toegeven dat ik dat nooit echt gehad heb.  Lukt het? Super! Lukt het niet? Life goes on!

La Vallata Umbrië

Nu dat al die werken aan mijn dochters' wagens achter de rug zijn kan ik eindelijk weer eens aan mijn "nieuwe" Panda green werken.  Mechanisch is die perfect in orde, de final "La Vallata esthetische" touch is nu aan de beurt.  La Vallata logo op de deuren, www achteraan en nog wat details.  Ik ga me ook een beetje amuseren met het experimenteren van iets... euh... experimenteel dat ik zelf heb samengesteld... Benieuwd? Ik ook...


Van links naar rechte: 1.1 MPi (2003), 1.1 MPi (2001), 750 Young (1991), 1000 4x4 (1988)

Veel interessants heb ik niet te vertellen dezer dagen.  Dit weekend een post over nog zo'n prachtige cultuurstad: Gubbio. 

En dan is het koffers pakken, alez, rugzakje want ik reis nooit met een grote koffer.

Op het programma?  Terug naar mijn jeugdige verleden toen ik met regelmaat ontsnapte naar Andalusië en daar maanden aan een stuk bleef "hangen", meestal op "Plaza Bib Rambla" met één of ander boek.  Maar daarover misschien later meer, met ondersteuning van "verse" foto's.

La Vallata Umbrië

Maandag richting Rome en van daaruit met het vliegtuig (wat had je gedacht...) naar Malagà.
Granada, Seviglia, Ronda, Cordobà, met basis in Malagà.  Het zal veel rijden worden maar dat deert me niet.

Bon, swat, ik ga de 750 nog eens checken voor we Perugia onveilig gaan maken.

Keep smiling
Pax et Bonum

Hout voor nu en later
Agriturismo La Vallata, Tim Gaston Huwé 1 februari 2024
Deel deze post
Labels
ARCHIEF
Aanmelden om een reactie achter te laten